Φοιτητές εγκλώβισαν 30 καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φοιτητές εγκλώβισαν 30 καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ένταση δημιουργήθηκε στο κτήριο της Συγκλήτου λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της Τρίτης, όταν ομάδα περίπου 50 φοιτητών εγκλώβισε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών τουλάχιστον 30 πανεπιστημιακούς.

Η ομάδα των φοιτητών ζητούσε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του «Ρουβίκωνα» σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Το επεισόδιο έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) για την κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής Σχολής από μέλη του «Ρουβίκωνα».

Η ΠΟΣΔΕΠ κάλεσε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της, τα δε αρμόδια όργανα και οι θεσμοί της να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς

Ειδικότερα, με την ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία απαιτεί «να αποχωρήσουν άμεσα τα μέλη της οργάνωσης ''Ρουβίκωνας'' καθώς και να αποδοθούν πίσω στα πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα.

»Καλούμε τα πανεπιστημιακά όργανα να αντιδράσουν θαρραλέα και με τη στήριξη όλης της κοινότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να μην εδραιωθεί στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και τα άλλα Ιδρύματα ένα καθεστώς ανομίας. Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα επιδοκιμάζουμε και υποστηρίζουμε την αποφασιστική στάση της Κοσμητείας».
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.