Με τροπολογία παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις

Με τροπολογία παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις
Παρατείνεται η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου έως ότου ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος είναι ήδη στα σκαριά, με τροπολογία, η οποία φέρνει αλλαγές και στις αποφυλακίσεις με αναπηρία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό των κρατουμένων με σοβαρές όπως αναφέρει το υπουργείο επιπτώσεις στην ασφάλεια και την ανθρώπινη μεταχείριση τους πήρε αυτή την απόφαση.

Ειδικότερα, εάν ο κρατούμενος που θα αποφυλακιστεί τελέσει ένα αδίκημα μετά την έξοδο του από τις φυλακές και τιμωρηθεί με ποινή ενός έτους στα χρόνια που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της ποινής και κατ’ ελάχιστον τρία, θα εκτίεται αθροιστικά όλο το υπόλοιπο της αρχικής ποινής.

-Παραμένουν οι εξαιρέσεις για τις αποφυλάκιση, σε αδικήματα ιδιαίτερης απαξίας και υψηλής επικινδυνότητας για την έννομη τάξη και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου όπως για παράδειγμα ανθρωποκτονίες, βιασμούς, ληστείες, σωματεμπορία, αποπλάνηση, κλπ

-Αλλάζει το άρθρο 110Α για τις αποφυλακίσεις με αναπηρία, με τον ρόλο του δικαστή να ενισχύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει την δυνατότητα, όπου έχει αμφιβολίες για το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου, θα έχει την δυνατότητα να ζητεί επανεξέταση, ή νέα πραγματογνωμοσύνη, ακόμα και αν υπάρχει πιστοποίηση από τα ΚΕΠΑ.

-Επιπλέον, γίνεται δυνατή η ανατροπή, οποτεδήποτε, αποφάσεων που έχουν κάνει δεκτές αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αν αυτές στηρίχθηκαν σε ψευδή ή πλαστά στοιχεία. Το βούλευμα της αποφυλάκισης δηλαδή, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέπεται και να συλλαμβάνεται ο κρατούμενες.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την τροποποίηση του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα.

Δείτε την τροπολογία εδώ
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.